Isolatie Matsloot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Matsloot? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie en tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder komen we met handige informatie over isolatie Matsloot. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de schuur en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-matsloot-9749

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9749
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante manieren om jouw woning in Matsloot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Matsloot is voordeling (vanaf ongeveer € 840 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een fors lagere energierekening. De tarieven liggen rond €1900 en het bespaart circa €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Matsloot kost +/- €4650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Het rendement is al snel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13400. Dit levert op ong. €800 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Matsloot (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een bewuste maatschappij? Woning Matsloot isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Onderstaand check je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Matsloot. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€805
(€6550)
€1120
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€190
(€2000)
€315
(€3050)
Spouwmuur€275
(€925)
€740
(€2800)
€930
(€3325)
HR++ glas€230
(€1850)
€285
(€3225)
€410
(€4800)
isolatie matsloot 9749

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Matsloot?

Waarom mijn woning in Matsloot isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende activiteiten als isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Via een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Matsloot een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Matsloot. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Matsloot wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Matsloot voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Matsloot. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen