Isolatie Nieuw-Roden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuw-Roden? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl komen we met diverse informatie over isolatie Nieuw-Roden. We staan stil bij topics als isolatie van verwarmingsbuizen en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuw-roden-9311

 • Lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9311
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest interessante methodes om jullie woning in Nieuw-Roden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Roden kan erg voordelig (al vanaf € 910 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Roden kost je zo’n €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1080. Het rendement is al snel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Daarmee bespaar je om en nabij €980 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuw-Roden (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Nieuw-Roden isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuw-Roden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4000)
€705
(€5550)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€260
(€1550)
€385
(€3400)
Spouwmuur€235
(€1025)
€540
(€2450)
€860
(€3100)
HR++ glas€250
(€2150)
€305
(€3600)
€380
(€5225)
isolatie nieuw-roden 9311

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Nieuw-Roden?

Waarom mijn woning in Nieuw-Roden isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Qurrent, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en geeft een besparing van €325 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Mede door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg een kwart van de offerte zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuw-Roden extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuw-Roden. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Nieuw-Roden wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nieuw-Roden voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Nieuw-Roden. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een gezond binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen