Isolatie Peest

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Peest? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen als isolatie van de schuur en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Peest. We bespreken topics als HR++ glas en glaswol isolatie. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-peest-9336

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9336
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop achterhaal je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Peest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Peest kan zeer goedkoop (ongeveer € 850 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €200 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De kosten bedragen zo’n €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Peest kost zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De besparing loopt op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12200. Het rendement is plusminus €900 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast zijn er diverse alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Peest (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Peest isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar. Hierna ontdek je de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Peest. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3700)
€605
(€7300)
€1120
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€230
(€2000)
€310
(€3300)
Spouwmuur€190
(€1150)
€590
(€2750)
€935
(€3400)
HR++ glas€245
(€2525)
€260
(€3100)
€390
(€4575)
isolatie peest 9336

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Peest?

Waarom mijn woning in Peest isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €255 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Met behulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Peest een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Peest. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Peest wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Peest voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Peest. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen