Isolatie Een-West

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Een-West? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website lees je waardevolle informatie over isolatie Een-West. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de spouwmuur isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-een-west-9343

 • Uitstekend rendement
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Maak je huis stiller
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9343
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check jij de meest populaire manieren om je woning in Een-West te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Een-West is financieel toegankelijk (ongeveer € 850 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen liggen rond €1875 en het bespaart circa €210 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Een-West kost +/- €4850. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12200. Hiermee bespaar je ong. €880 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we verscheidene interessante werkzaamheden. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Een-West (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Een-West isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. Dat is dus al gauw €1225 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Een-West. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3400)
€725
(€7450)
€1040
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€185
(€1900)
€340
(€3350)
Spouwmuur€325
(€1725)
€550
(€2425)
€840
(€3675)
HR++ glas€210
(€2000)
€305
(€3300)
€365
(€4850)
isolatie een-west 9343

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Een-West?

Waarom mijn woning in Een-West isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en geeft een besparing van €215 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Dankzij (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Een-West een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is evident: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Een-West. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Een-West wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Een-West voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Een-West. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen