Isolatie Veenhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Veenhuizen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals dubbel glas of radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Veenhuizen. Dit kan gaan om items als gevelisolatie en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-veenhuizen-9341

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9341
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf bekijk jij de meest rendabele manieren om een woning in Veenhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Veenhuizen is betaalbaar (om en nabij de € 800 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1725 en het bespaart circa €285 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Veenhuizen kost om en nabij de €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €12000. Het rendement is ongeveer €870 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we meerdere interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Veenhuizen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Veenhuizen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat komt neer op €900 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Veenhuizen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3250)
€645
(€6050)
€1160
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€270
(€2500)
€350
(€3050)
Spouwmuur€220
(€1100)
€520
(€2100)
€800
(€3525)
HR++ glas€235
(€2750)
€295
(€3150)
€360
(€5375)
isolatie veenhuizen 9341

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Veenhuizen?

Waarom mijn woning in Veenhuizen isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je kort & bondige info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Veenhuizen extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Veenhuizen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Veenhuizen wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Veenhuizen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Veenhuizen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen