Isolatie Leutingewolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leutingewolde? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Leutingewolde. We staan stil bij items als de vloer isoleren en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-leutingewolde-9313

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Voor elk budget
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9313
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de populairste acties om je woning in Leutingewolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leutingewolde kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 990 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Leutingewolde kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Dit levert op circa €850 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast kennen we allerlei rendabele oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Leutingewolde (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste wereld? Woning Leutingewolde isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1300 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Leutingewolde. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€585
(€6350)
€1110
(€9700)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€210
(€1900)
€340
(€3550)
Spouwmuur€340
(€1525)
€470
(€2200)
€900
(€3050)
HR++ glas€205
(€2950)
€330
(€3525)
€405
(€4725)
isolatie leutingewolde 9313

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Leutingewolde?

Waarom mijn woning in Leutingewolde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en besparen tot €225 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Formido, Gamma, Multimate, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door te profiteren van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Leutingewolde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Leutingewolde. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Leutingewolde wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leutingewolde voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Leutingewolde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een aangename warme woning en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen