Isolatie Foxwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Foxwolde? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties als de spouwmuur isoleren en buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Foxwolde. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de binnengevel en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-foxwolde-9314

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Aangenamer wonen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante energiebespaarlening
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9314
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check jij de meest interessante methodes om je woning in Foxwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Foxwolde is betaalbaar (al vanaf +/- € 930 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1750 en je bespaart al snel €190 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Foxwolde kost ongeveer €5650. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Je profiteert van pakweg €800 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog een aantal mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Foxwolde (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Woning Foxwolde isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Foxwolde. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4250)
€755
(€5500)
€1090
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€225
(€2650)
€305
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1325)
€600
(€1950)
€885
(€3150)
HR++ glas€220
(€2150)
€340
(€3400)
€365
(€5075)
isolatie foxwolde 9314

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Foxwolde?

Waarom mijn woning in Foxwolde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Vandebron, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website ontdek je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Hubo. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Foxwolde een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Foxwolde. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Foxwolde wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Foxwolde voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Foxwolde. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen