Isolatie Westerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Westerland? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties als schuin dak isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Westerland. Je komt meer te weten over topics als plat dak isoleren en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-westerland-1778

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Westerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westerland kan erg voordelig (ongeveer € 840 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1950 en het resultaat is zo’n €270 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, folie. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Westerland kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Daarmee bespaar je om en nabij €860 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we verschillende populaire opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Westerland (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een energiezuinige wereld? Woning Westerland isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Onderstaand calculeren we de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Westerland. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4250)
€805
(€6350)
€1110
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€275
(€2600)
€355
(€3100)
Spouwmuur€270
(€1750)
€550
(€2125)
€885
(€3275)
HR++ glas€240
(€2375)
€305
(€3800)
€430
(€5050)
isolatie westerland 1778

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Westerland?

Waarom mijn woning in Westerland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Eneco of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700 en geeft een besparing van €345 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse klussen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Praxis, Formido, Hornbach, Multimate, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Westerland een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Westerland. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels het advies hieronder kom je met een isolatieplan Westerland wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Westerland voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Westerland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen