Isolatie Wieringerwaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wieringerwaard? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl ontdek je belangrijke informatie over isolatie Wieringerwaard. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtbanden en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wieringerwaard-1766

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Beter energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1766
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn veelal prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website achterhaal je de meest interessante methodes om je woning in Wieringerwaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wieringerwaard kan zeer goedkoop (rond de € 970 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wieringerwaard kost doorgaans €5150. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De besparing loopt op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Daarmee bespaar je pakweg €900 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele interessante oplossingen. Hierna bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wieringerwaard (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Wieringerwaard isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2325 m3. Dat is dus al gauw €875 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wieringerwaard. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3750)
€825
(€7350)
€1010
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€210
(€2500)
€355
(€2800)
Spouwmuur€310
(€825)
€420
(€2775)
€830
(€3400)
HR++ glas€240
(€1950)
€295
(€3925)
€405
(€4700)
isolatie wieringerwaard 1766

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Vragen voor een isolatiespecialist in Wieringerwaard?

Waarom mijn woning in Wieringerwaard isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en geeft een besparing van €235 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder ontdek je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa een kwart van de kosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wieringerwaard een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor opties in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wieringerwaard. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Wieringerwaard wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Wieringerwaard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Wieringerwaard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen