Isolatie t Veld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in t Veld? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen als spouwmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie t Veld. Je komt meer te weten over zaken als verwarmingsbuizen isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-t-veld-1735

 • Snel terugverdiend
 • Een prettige leefomgeving
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Maak je huis stiller
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1735
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in t Veld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in t Veld is interessant (vanaf zo’n € 760 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in t Veld kost ongeveer €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Het voordeel is zo’n €920 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse alternatieve vormen. Hierna praten we over de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in t Veld (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning t Veld isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. De besparing komt neer op €950 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in t Veld. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3800)
€775
(€5200)
€1100
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€180
(€2450)
€335
(€3350)
Spouwmuur€220
(€1025)
€700
(€2125)
€935
(€3150)
HR++ glas€205
(€2875)
€310
(€3800)
€365
(€5025)
isolatie t-veld 1735

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in t Veld?

Waarom mijn woning in t Veld isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Energiedirect of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3850 en besparen tot €265 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Hubo, Formido, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in t Veld een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in t Veld. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan t Veld wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in t Veld voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in t Veld. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam leefklimaat en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen