Isolatie Slootdorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Slootdorp? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Slootdorp. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de vliering en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-slootdorp-1774

 • Besparen op energienota
 • Geen vochtproblemen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1774
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind jij de populairste toepassingen om je woning in Slootdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Slootdorp is goed te betalen (ongeveer € 870 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn zo’n €1900 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, dekens, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Slootdorp kost gemiddeld €5550. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is grofweg €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog meer populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Slootdorp (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Slootdorp isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Slootdorp. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€615
(€7350)
€1200
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€245
(€1800)
€305
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1275)
€640
(€1950)
€785
(€3350)
HR++ glas€195
(€2225)
€305
(€3425)
€430
(€4525)
isolatie slootdorp 1774

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Slootdorp?

Waarom mijn woning in Slootdorp isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en dat bespaart tot €200 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Hieronder tref je praktische info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Slootdorp extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Slootdorp. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Slootdorp wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Slootdorp voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Slootdorp. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen