Isolatie Den Oever

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Den Oever? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als HR++ glas en isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Den Oever. Dit kan gaan om items als isolerende raambekleding en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-den-oever-1779

 • Lagere maandlasten
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een warmere én stillere woning
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Den Oever te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Den Oever is aantrekkelijk (plusminus € 890 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De prijzen fluctueren rond de €1650 en het rendement ligt op zo’n €225 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Den Oever kost zo’n €5900. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1150. De potentiële besparing ligt op €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Daarmee bespaar je ongeveer €960 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er allerlei aantrekkelijke opties. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Den Oever (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke wereld? Woning Den Oever isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2500 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Op deze website komen we met de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Den Oever. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€655
(€7200)
€1070
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€210
(€2450)
€375
(€2750)
Spouwmuur€375
(€1075)
€620
(€2750)
€930
(€3600)
HR++ glas€220
(€2150)
€335
(€3925)
€410
(€5250)
isolatie den-oever 1779

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Den Oever?

Waarom mijn woning in Den Oever isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3400, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Den Oever een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Den Oever. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Den Oever wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Den Oever voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Den Oever. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen