Isolatie Middenmeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Middenmeer? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een isolatiemaatregel als de gevel isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website tref je uiteenlopende informatie over isolatie Middenmeer. We gaan aan de slag met vraagstukken over de kruipruimte isoleren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-middenmeer-1775

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Minder tocht in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook geluidswerend
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1775
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Middenmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Middenmeer is interessant (ongeveer € 770 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €210 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, folie, glaswol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Middenmeer kost +/- €5350. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11300. Je profiteert van plusminus €870 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere alternatieve vormen. Hierna beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Middenmeer (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Middenmeer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. De besparing komt neer op €1125 (jaarlijks). Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Middenmeer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4050)
€725
(€5500)
€970
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€185
(€2300)
€325
(€3200)
Spouwmuur€360
(€1475)
€710
(€2150)
€900
(€3400)
HR++ glas€250
(€2350)
€290
(€3450)
€350
(€5100)
isolatie middenmeer 1775

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Meer weten over de isolatiespecialist in Middenmeer?

Waarom mijn woning in Middenmeer isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, waarbij u een besparing realiseert van €200, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15% van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Middenmeer een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Middenmeer. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Middenmeer wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Middenmeer voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Middenmeer. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen dragen bij aan een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen