Isolatie Kolhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Kolhorn? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als plat dak isoleren of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Kolhorn. Bijvoorbeeld items als radiatorfolie plaatsen en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kolhorn-1767

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Temperatuur in eigen hand
 • Goed voor het klimaat
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1767
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Kolhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kolhorn is goed te betalen (vanaf € 800 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Kolhorn kost zo’n €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11600. Het voordeel is circa €990, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog meer vaak toegepaste mogelijkheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Kolhorn (juli 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Kolhorn isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kolhorn. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3300)
€715
(€5650)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€190
(€2200)
€325
(€3600)
Spouwmuur€220
(€1275)
€530
(€2275)
€790
(€3325)
HR++ glas€245
(€2625)
€330
(€3375)
€445
(€5125)
isolatie kolhorn 1767

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Kolhorn?

Waarom mijn woning in Kolhorn isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent en NLE, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725, waarbij u een besparing realiseert van €245 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15 procent van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Kolhorn een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kolhorn. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Kolhorn wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld enkel glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kolhorn voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Kolhorn. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen