Isolatie Kreileroord

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Kreileroord? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de zolder isoleren en radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je bruikbare informatie over isolatie Kreileroord. Bijvoorbeeld thema’s als isolatie van de spouw en warmtelekken. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-kreileroord-1773

 • Flinke besparing
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1773
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna bekijk je de populairste manieren om jullie woning in Kreileroord te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kreileroord kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 810 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en je bespaart al snel €245 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kreileroord kost doorgaans €5800. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1240. De besparing loopt op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Je profiteert van plusminus €970 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we nog enkele interessante mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kreileroord (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Kreileroord isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 op jaarbasis. Op deze website komen we met de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kreileroord. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€635
(€7400)
€940
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€195
(€2200)
€365
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1150)
€570
(€2475)
€805
(€3175)
HR++ glas€245
(€2850)
€270
(€3675)
€425
(€4550)
isolatie kreileroord 1773

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Kreileroord?

Waarom mijn woning in Kreileroord isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en dat bespaart tot €275 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse activiteiten als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis, Gamma, Formido. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Kreileroord een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Kreileroord. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Kreileroord wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Kreileroord voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Kreileroord. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen