Isolatie Lutjewinkel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lutjewinkel? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van de garage en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Lutjewinkel. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van schuine dak en U-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lutjewinkel-1732

 • Supersnel terugverdient
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Minder last van lawaai van straat
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1732
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref jij de meest populaire toepassingen om je woning in Lutjewinkel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lutjewinkel is voordeling (ongeveer € 880 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €225, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lutjewinkel kost gemiddeld €5400. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13500. Je profiteert van plusminus €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er verscheidene alternatieve uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Lutjewinkel (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Woning Lutjewinkel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2375 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Lutjewinkel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€795
(€4700)
€1020
(€8450)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€235
(€2500)
€305
(€3500)
Spouwmuur€190
(€1575)
€550
(€1950)
€820
(€3100)
HR++ glas€205
(€2800)
€260
(€4250)
€430
(€5025)
isolatie lutjewinkel 1732

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Lutjewinkel?

Waarom mijn woning in Lutjewinkel isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Hieronder tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Karwei. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Met behulp van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Lutjewinkel een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lutjewinkel. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Lutjewinkel wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lutjewinkel voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Lutjewinkel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen