Isolatie Hippolytushoef

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hippolytushoef? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als vloerisolatie en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Hippolytushoef. Je komt meer te weten over items als de bodem isoleren en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hippolytushoef-1778

 • Supersnel terugverdient
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Rust en comfort in huis
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste manieren om je woning in Hippolytushoef te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hippolytushoef is aantrekkelijk beginnend bij € 840 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hippolytushoef kost plusminus €5650. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het rendement is grofweg €800 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook bestaan er meerdere alternatieve vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hippolytushoef (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke wereld? Woning Hippolytushoef isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hippolytushoef. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3550)
€765
(€7200)
€1190
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€210
(€1900)
€370
(€3150)
Spouwmuur€375
(€1750)
€740
(€2150)
€830
(€3550)
HR++ glas€220
(€2525)
€305
(€3625)
€390
(€4600)
isolatie hippolytushoef 1778

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Hippolytushoef?

Waarom mijn woning in Hippolytushoef isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Hippolytushoef een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hippolytushoef. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hippolytushoef wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hippolytushoef voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Hippolytushoef. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen