Isolatie Haringhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Haringhuizen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals dakisolatie of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie Haringhuizen. We gaan aan de slag met items als isolerende deuren en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-haringhuizen-1769

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1769
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Haringhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Haringhuizen kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 960 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1800 en de potentiële besparing ligt op €230 p/jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, glaswol, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haringhuizen kost plusminus €5550. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Het rendement is om en nabij €750 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we diverse populaire uitvoeringen. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Haringhuizen (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Woning Haringhuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2650 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 p/jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Haringhuizen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3400)
€875
(€6100)
€1240
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€170
(€1950)
€395
(€3300)
Spouwmuur€355
(€1175)
€490
(€2700)
€900
(€3025)
HR++ glas€240
(€2550)
€295
(€4225)
€440
(€5175)
isolatie haringhuizen 1769

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Haringhuizen?

Waarom mijn woning in Haringhuizen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €295 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Gamma, Multimate, Karwei, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Haringhuizen een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Haringhuizen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Haringhuizen wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Haringhuizen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Haringhuizen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen