Isolatie Barsingerhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Barsingerhorn? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Barsingerhorn. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de schuur en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-barsingerhorn-1768

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een gezond leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1768
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check je de meest rendabele methodes om een woning in Barsingerhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Barsingerhorn kan zeer goedkoop beginnend bij € 800 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten liggen rond €1850 en het rendement ligt op zo’n €205, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Barsingerhorn kost plusminus €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Daarmee bespaar je zo’n €830, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog enkele populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Barsingerhorn (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Barsingerhorn isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. Dat is dus al gauw €1400 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Barsingerhorn. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€675
(€6550)
€1150
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€255
(€2650)
€305
(€3500)
Spouwmuur€215
(€1650)
€650
(€2750)
€930
(€3675)
HR++ glas€245
(€2675)
€315
(€3725)
€400
(€4600)
isolatie barsingerhorn 1768

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Barsingerhorn?

Waarom mijn woning in Barsingerhorn isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en dat levert gemiddeld op €300 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Formido, Praxis, Hubo, Multimate, Karwei, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Via (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Barsingerhorn een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Barsingerhorn. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Barsingerhorn wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Barsingerhorn voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Barsingerhorn. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen