Isolatie Oude Niedorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oude Niedorp? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen als spouwmuurisolatie en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Oude Niedorp. Denk aan thema’s als je spouwmuur isoleren en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oude-niedorp-1734

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1734
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand zie je de meest interessante toepassingen om je woning in Oude Niedorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oude Niedorp is betaalbaar (al vanaf € 920 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €200 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven variëren rond €2000 en de besparing loopt op tot €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oude Niedorp kost doorgaans €4700. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De potentiële besparing ligt op €740 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het voordeel is zo’n €840 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse interessante uitvoeringen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Oude Niedorp (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Oude Niedorp isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oude Niedorp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€655
(€6200)
€1130
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€170
(€2600)
€325
(€3050)
Spouwmuur€280
(€1175)
€490
(€2275)
€815
(€3025)
HR++ glas€230
(€2875)
€275
(€3475)
€390
(€4925)
isolatie oude-niedorp 1734

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oude Niedorp?

Waarom mijn woning in Oude Niedorp isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Vandebron, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Formido, Multimate, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Oude Niedorp extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oude Niedorp. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Oude Niedorp wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oude Niedorp voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Oude Niedorp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen