Isolatie Zijdewind

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zijdewind? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals je spouwmuur isoleren en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Zijdewind. We gaan aan de slag met thema’s als isolatie van platte dak en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zijdewind-1736

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook geluidsdicht
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1736
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Zijdewind te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zijdewind is goed te betalen (plusminus € 860 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zijdewind kost doorgaans €5200. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11100. De winst is zo’n €980 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we meerdere populaire opties. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Zijdewind (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en een duurzame gemeenschap? Woning Zijdewind isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 per jaar. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zijdewind. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4350)
€795
(€6150)
€1000
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€185
(€2500)
€380
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1125)
€480
(€2425)
€790
(€3425)
HR++ glas€220
(€1900)
€330
(€4125)
€355
(€5250)
isolatie zijdewind 1736

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Zijdewind?

Waarom mijn woning in Zijdewind isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3275 en dat levert gemiddeld op €270 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide klussen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de tarieven mag je terugvragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Zijdewind een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zijdewind. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Zijdewind wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Zijdewind voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Zijdewind. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen