Isolatie Breezand

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Breezand? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal check je handige informatie over isolatie Breezand. Denk aan topics als het dak isoleren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-breezand-1764

 • Investering snel terugverdiend
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook akoestische isolatie
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1764
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de interessantste onderdelen om jouw woning in Breezand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Breezand is interessant (al vanaf +/- € 750 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1625 en de winst ligt rond de €215 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Breezand kost doorgaans €5100. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13400. Daarmee bespaar je zo’n €920 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we allerlei interessante opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Breezand (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Breezand isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2700 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Breezand. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3700)
€735
(€5750)
€1030
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€240
(€2550)
€325
(€2750)
Spouwmuur€380
(€1125)
€620
(€2150)
€920
(€3100)
HR++ glas€210
(€2625)
€305
(€3900)
€445
(€4700)
isolatie breezand 1764

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Breezand?

Waarom mijn woning in Breezand isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3350, waarbij u een besparing realiseert van €245, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder vind je praktische info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Hubo, Karwei, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Breezand extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Breezand. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Breezand wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, verrotte muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Breezand voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Breezand. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen