Isolatie Wieringerwerf

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Wieringerwerf? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld triple glas of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op deze pagina lees je uiteenlopende informatie over isolatie Wieringerwerf. We staan stil bij onderwerpen als tochtbanden en schijntocht. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wieringerwerf-1771

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van lawaai van straat
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Wieringerwerf te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wieringerwerf is voordeling (vanaf plusminus € 790 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn ongeveer €1600 en de potentiële besparing ligt op €215 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wieringerwerf kost plusminus €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Het voordeel is ong. €850 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we nog een aantal rendabele oplossingen. Hieronder behandelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wieringerwerf (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een energiebewuste samenleving? Woning Wieringerwerf isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. Dat is dus al gauw €1225 p/jaar. Op deze pagina vind je de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wieringerwerf. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€665
(€6850)
€980
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€230
(€1550)
€385
(€3600)
Spouwmuur€295
(€975)
€510
(€2350)
€795
(€3025)
HR++ glas€250
(€2725)
€325
(€3275)
€360
(€5250)
isolatie wieringerwerf 1771

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Wieringerwerf?

Waarom mijn woning in Wieringerwerf isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en besparen tot €215 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Formido, Hornbach, Karwei, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Wieringerwerf een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Wieringerwerf. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wieringerwerf wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wieringerwerf voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wieringerwerf. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen