Isolatie Nieuwe Niedorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuwe Niedorp? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen als bijv. spouwmuren isoleren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Nieuwe Niedorp. Denk aan thema’s als isolatie van buitenmuren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-nieuwe-niedorp-1733

 • Lagere energienota
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1733
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl check je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Nieuwe Niedorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwe Niedorp is financieel toegankelijk (om en nabij de € 780 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuwe Niedorp kost plusminus €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1070. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12200. Het voordeel is om en nabij €960 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog een aantal vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder beschrijven we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nieuwe Niedorp (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Nieuwe Niedorp isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 (jaarlijks). Hierna tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Nieuwe Niedorp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3200)
€635
(€4800)
€950
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€190
(€2250)
€330
(€2900)
Spouwmuur€395
(€1100)
€580
(€2000)
€910
(€3175)
HR++ glas€190
(€2450)
€330
(€3975)
€380
(€5100)
isolatie nieuwe-niedorp 1733

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuwe Niedorp?

Waarom mijn woning in Nieuwe Niedorp isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent en Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775 en dat levert gemiddeld op €265 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke maatregelen als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Nieuwe Niedorp een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwe Niedorp. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Nieuwe Niedorp wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwe Niedorp voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Nieuwe Niedorp. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen