Isolatie Anna Paulowna

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Anna Paulowna? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je diverse informatie over isolatie Anna Paulowna. Bijvoorbeeld zaken als bodemisolatie en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-anna-paulowna-1761

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Anna Paulowna te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Anna Paulowna kan erg voordelig (vanaf zo’n € 750 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten variëren rond €1925 en je bespaart al snel €270 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, icynene, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Anna Paulowna kost +/- €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Hiermee bespaar je zo’n €850 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog een aantal populaire vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Anna Paulowna (juli 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en ook een energiebewuste gemeenschap? Woning Anna Paulowna isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. Dat komt neer op €1400 per 12 maanden. Op deze pagina check je de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Anna Paulowna. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3500)
€785
(€5200)
€1200
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€185
(€1550)
€345
(€3150)
Spouwmuur€290
(€1400)
€490
(€2325)
€945
(€3650)
HR++ glas€240
(€2100)
€295
(€4175)
€365
(€5125)
isolatie anna-paulowna 1761

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ voor de isolatiespecialist in Anna Paulowna?

Waarom mijn woning in Anna Paulowna isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Essent of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450, dat betekent een winst van 315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Karwei, Formido, Hubo, Multimate, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Mede door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Anna Paulowna een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Anna Paulowna. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Anna Paulowna wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Anna Paulowna voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Anna Paulowna. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen