Isolatie Schouwen-Duiveland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schouwen-Duiveland? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van muren en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Schouwen-Duiveland. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als de zolder isoleren en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-schouwen-duiveland-4316

 • Snelle terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf vind je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Schouwen-Duiveland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schouwen-Duiveland is interessant (al vanaf € 910 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten bedragen zo’n €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Schouwen-Duiveland kost zo’n €4550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. De besparing loopt op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Het voordeel is zo’n €960, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we verscheidene populaire mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schouwen-Duiveland (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Schouwen-Duiveland isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Schouwen-Duiveland. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4300)
€755
(€4600)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€235
(€2500)
€305
(€3400)
Spouwmuur€330
(€1550)
€550
(€2275)
€785
(€3325)
HR++ glas€215
(€2350)
€290
(€3400)
€410
(€5000)
isolatie schouwen-duiveland 4316

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Schouwen-Duiveland?

Waarom mijn woning in Schouwen-Duiveland isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat levert gemiddeld op €270 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Formido, Praxis, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Dankzij (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Schouwen-Duiveland een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schouwen-Duiveland. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Schouwen-Duiveland wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Schouwen-Duiveland voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Schouwen-Duiveland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties leiden tot een optimaal leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen