Isolatie Sirjansland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sirjansland? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering als isolatie van de zolder en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Sirjansland. Je komt meer te weten over thema’s als warmtereflecterende folie en vocht in huis of vochtproblemen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-sirjansland-4308

 • Snel terugverdiend
 • Een gezonde leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Sirjansland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sirjansland is goed te betalen beginnend bij € 870 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €195 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen fluctueren rond de €1875 en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sirjansland kost +/- €4800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Je profiteert van plusminus €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we allerlei interessante vormen. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste opties.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sirjansland (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Sirjansland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 p/jaar. Hieronder berekenen we de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Sirjansland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4050)
€575
(€7500)
€1140
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€250
(€1800)
€395
(€3250)
Spouwmuur€175
(€1300)
€610
(€2250)
€870
(€3000)
HR++ glas€240
(€2125)
€295
(€3600)
€415
(€5400)
isolatie sirjansland 4308

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Sirjansland?

Waarom mijn woning in Sirjansland isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Mede door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Sirjansland een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Sirjansland. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sirjansland wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Sirjansland voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Sirjansland. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een optimaal leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen