Isolatie Werkendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Werkendam? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je waardevolle informatie over isolatie Werkendam. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van platte dak en verschillende materialen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-werkendam-4251

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een verantwoorde keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4251
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Werkendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Werkendam kan zeer goedkoop beginnend bij € 840 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het rendement ligt op zo’n €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, glaswol, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Werkendam kost gemiddeld €5550. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De potentiële besparing ligt op €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Hiermee bespaar je grofweg €960 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verscheidene vaak toegepaste vormen. Hierna vermelden we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Werkendam (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of een milieuvriendelijke toekomst? Woning Werkendam isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Werkendam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€625
(€4700)
€1030
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€275
(€1850)
€360
(€3600)
Spouwmuur€380
(€1550)
€640
(€2075)
€795
(€3025)
HR++ glas€230
(€2525)
€300
(€3225)
€385
(€4925)
isolatie werkendam 4251

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Werkendam?

Waarom mijn woning in Werkendam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3975 en dat bespaart tot €300 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Werkendam

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Werkendam een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.werkendam.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Werkendam
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Werkendam. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Werkendam wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Werkendam voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Werkendam. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangename warme woning en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettige leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen