Isolatie Noordgouwe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Noordgouwe? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een investering als triple glas en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Noordgouwe. Je kunt denken aan zaken als muren isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-noordgouwe-4317

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder last van trek en tocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4317
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de populairste stappen om jullie woning in Noordgouwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Noordgouwe is interessant (ongeveer € 870 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten variëren rond €1625 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Noordgouwe kost je zo’n €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13500. Hiermee bespaar je ongeveer €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we diverse rendabele opties. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noordgouwe (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een energiebewuste toekomst? Woning Noordgouwe isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2475 m3. Dat komt neer op €1000 op jaarbasis. Hieronder kijken we naar de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Noordgouwe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3150)
€875
(€5750)
€950
(€8550)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€210
(€2050)
€385
(€2700)
Spouwmuur€280
(€1350)
€550
(€2225)
€860
(€3325)
HR++ glas€205
(€2275)
€340
(€3025)
€435
(€5225)
isolatie noordgouwe 4317

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Noordgouwe?

Waarom mijn woning in Noordgouwe isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Noordgouwe extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is evident: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Noordgouwe. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Noordgouwe wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Noordgouwe voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Noordgouwe. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen