Isolatie Scharendijke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Scharendijke? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen als de bodem isoleren en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Scharendijke. We bespreken vraagstukken over tochtprofielen en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-scharendijke-4322

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Draag bij aan een milieu
 • Weinig last van geluid
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4322
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek je de meest toegepaste manieren om jullie woning in Scharendijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Scharendijke is goedkoop (plusminus € 720 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €200 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, folie, dekens, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Scharendijke kost doorgaans €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Het voordeel is om en nabij €900 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens bestaan er diverse vaak toegepaste oplossingen. In het volgende overzicht benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Scharendijke (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Scharendijke isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Scharendijke. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3300)
€585
(€4950)
€1010
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€270
(€2600)
€375
(€2850)
Spouwmuur€305
(€1100)
€500
(€2000)
€840
(€3100)
HR++ glas€210
(€2375)
€265
(€3550)
€415
(€4875)
isolatie scharendijke 4322

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Scharendijke?

Waarom mijn woning in Scharendijke isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en dat levert gemiddeld op €230 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hierna check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Scharendijke een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Scharendijke. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Scharendijke wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Scharendijke voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Scharendijke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen