Isolatie Aalburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aalburg? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals de gevel isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Aalburg. We bespreken items als isolatie van de schuur en steenwol. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-aalburg-4265

 • Lagere stookkosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder impact op het milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4265
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de populairste acties om je woning in Aalburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Aalburg is betaalbaar (rond de € 980 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €1700 en de winst ligt rond de €210 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aalburg kost ongeveer €4450. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11600. Je profiteert van ongeveer €830, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verschillende populaire alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Aalburg (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere toekomst? Woning Aalburg isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Aalburg. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4050)
€795
(€6650)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€275
(€2350)
€395
(€3000)
Spouwmuur€360
(€1425)
€700
(€2150)
€855
(€3475)
HR++ glas€195
(€2825)
€335
(€3625)
€415
(€4700)
isolatie aalburg 4265

Actuele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Meer weten over de isolatiespecialist in Aalburg?

Waarom mijn woning in Aalburg isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000 en geeft een besparing van €210 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande klussen zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Formido, Multimate, Hornbach, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aalburg

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 15% van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Aalburg een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aalburg.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalburg
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Aalburg. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Aalburg wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Aalburg voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Aalburg. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen