Isolatie Burgh-Haamstede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Burgh-Haamstede? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als bodemisolatie en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Burgh-Haamstede. We zoomen in op items als de schuur isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-burgh-haamstede-4328

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO2 uitstoot beperken
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4328
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Burgh-Haamstede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Burgh-Haamstede is goedkoop beginnend bij € 920 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1650 en je bespaart al snel €200 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Burgh-Haamstede kost plusminus €5150. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12500. Je profiteert van om en nabij €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verschillende interessante vormen. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Burgh-Haamstede (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste maatschappij? Woning Burgh-Haamstede isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder tref je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Burgh-Haamstede. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3600)
€635
(€6650)
€1160
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€210
(€2050)
€310
(€3150)
Spouwmuur€210
(€750)
€620
(€2425)
€895
(€3075)
HR++ glas€200
(€1950)
€260
(€4100)
€430
(€4750)
isolatie burgh-haamstede 4328

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Burgh-Haamstede?

Waarom mijn woning in Burgh-Haamstede isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Greenchoice of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat bespaart tot €350, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse acties als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website lees je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Burgh-Haamstede een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Burgh-Haamstede. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Burgh-Haamstede wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Burgh-Haamstede voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Burgh-Haamstede. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen