Isolatie Woudrichem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Woudrichem? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen als isolatie van platte dak of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Woudrichem. Denk aan vraagstukken over isolatie van de binnengevel en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-woudrichem-4285

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4285
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website lees jij de interessantste acties om jouw woning in Woudrichem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Woudrichem is aantrekkelijk (vanaf € 790 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn ongeveer €1875 en de winst ligt rond de €265 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Woudrichem kost doorgaans €5050. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. De besparing loopt op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het voordeel is om en nabij €750 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog enkele rendabele vormen. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Woudrichem (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een bewuste toekomst? Woning Woudrichem isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. De besparing komt neer op €1250 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Woudrichem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€595
(€6450)
€1220
(€8600)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€195
(€2000)
€325
(€3200)
Spouwmuur€370
(€950)
€580
(€1900)
€890
(€3400)
HR++ glas€195
(€1825)
€315
(€3225)
€370
(€5325)
isolatie woudrichem 4285

Interessante Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Woudrichem?

Waarom mijn woning in Woudrichem isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en dat bespaart tot €220 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna check je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Formido, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woudrichem

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Woudrichem een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.woudrichem.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woudrichem
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Woudrichem. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Woudrichem wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Woudrichem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Woudrichem. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen