Isolatie Ellemeet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ellemeet? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Met een paar maatregelen zoals dubbel glas of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Ellemeet. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de zolder en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ellemeet-4325

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand achterhaal je de populairste methodes om jullie woning in Ellemeet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ellemeet is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 800 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten liggen rond €1750 en je bespaart al snel €210 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ellemeet kost om en nabij de €4700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €810 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder onderscheiden we verscheidene mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Ellemeet (juli 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een groenere gemeenschap? Woning Ellemeet isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. Dat komt neer op €950 per jaar. Onderstaand vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Ellemeet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3700)
€795
(€4600)
€950
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€180
(€2550)
€380
(€3400)
Spouwmuur€205
(€1750)
€550
(€2100)
€815
(€3600)
HR++ glas€245
(€2750)
€275
(€3600)
€440
(€5075)
isolatie ellemeet 4325

Gangbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Ellemeet?

Waarom mijn woning in Ellemeet isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575 en besparen tot €250, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Gamma, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Ellemeet een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Ellemeet. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Ellemeet wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ellemeet voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Ellemeet. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen