Isolatie Zonnemaire

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Zonnemaire? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie van de bodem en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Zonnemaire. We zoomen in op onderwerpen als isolerende raambekleding en purschuim. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zonnemaire-4316

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabele leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Stiller in de woning
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de meest rendabele onderdelen om je woning in Zonnemaire te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zonnemaire kan erg voordelig (plusminus € 710 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €280 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €245, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zonnemaire kost om en nabij de €5200. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Het rendement is al snel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. De winst is zo’n €860, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we nog meer alternatieve mogelijkheden. Hierna vermelden we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zonnemaire (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste samenleving? Woning Zonnemaire isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De besparing komt neer op €1225 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zonnemaire. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€875
(€5800)
€920
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€220
(€2200)
€325
(€2850)
Spouwmuur€205
(€1225)
€470
(€2600)
€855
(€3375)
HR++ glas€200
(€2875)
€300
(€3725)
€395
(€5225)
isolatie zonnemaire 4316

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zonnemaire?

Waarom mijn woning in Zonnemaire isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425 en geeft een besparing van €265 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote activiteiten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Via een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 25% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Zonnemaire extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zonnemaire. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Zonnemaire wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Zonnemaire voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Zonnemaire. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een aangename leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen