Isolatie Ouwerkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Ouwerkerk? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals de schuur isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Ouwerkerk. Bijvoorbeeld onderwerpen als buisisolatie en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ouwerkerk-4305

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig last van geluid
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4305
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna check je de meest populaire acties om jullie woning in Ouwerkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ouwerkerk is aantrekkelijk (al vanaf € 860 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1675 en je bespaart al snel €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ouwerkerk kost ongeveer €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Het rendement is circa €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verschillende populaire uitvoeringen. Hieronder behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ouwerkerk (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Woning Ouwerkerk isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Hieronder komen we met de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ouwerkerk. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€805
(€4850)
€1070
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€185
(€1650)
€340
(€3050)
Spouwmuur€220
(€1700)
€660
(€2325)
€935
(€3500)
HR++ glas€225
(€2350)
€300
(€3575)
€360
(€4500)
isolatie ouwerkerk 4305

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Ouwerkerk?

Waarom mijn woning in Ouwerkerk isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €275 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Multimate, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15% van de offerte zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Ouwerkerk een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ouwerkerk. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Ouwerkerk wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Ouwerkerk voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Ouwerkerk. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen