Isolatie Nieuwerkerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwerkerk? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de gevel of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Nieuwerkerk. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de vliering en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuwerkerk-4318

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook akoestische isolatie
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de meest populaire toepassingen om een woning in Nieuwerkerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nieuwerkerk is voordeling (vanaf plusminus € 900 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €265 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Nieuwerkerk kost +/- €5400. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het voordeel is grofweg €890 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuwerkerk (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een bewuste wereld? Woning Nieuwerkerk isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €875 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Nieuwerkerk. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4050)
€685
(€5000)
€1010
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€200
(€2550)
€320
(€2700)
Spouwmuur€375
(€1175)
€430
(€2150)
€780
(€3275)
HR++ glas€210
(€2425)
€280
(€3050)
€370
(€4800)
isolatie nieuwerkerk 4318

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Meer weten over de isolatiespecialist in Nieuwerkerk?

Waarom mijn woning in Nieuwerkerk isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en besparen tot €270 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Met behulp van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Nieuwerkerk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Nieuwerkerk. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Nieuwerkerk wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nieuwerkerk voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Nieuwerkerk. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen