Isolatie Oosterland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oosterland? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen als de spouw isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie over isolatie Oosterland. We zoomen in op vraagstukken over spouwmuren isoleren en PIR isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oosterland-4307

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een optimaal leefklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Meer stilte in huis
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4307
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de populairste onderdelen om jullie woning in Oosterland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oosterland is interessant (vanaf zo’n € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oosterland kost om en nabij de €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12700. Het voordeel is grofweg €780 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog enkele aantrekkelijke oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Oosterland (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Woning Oosterland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. Dat is dus al gauw €1250 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oosterland. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3850)
€595
(€6650)
€1150
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€220
(€2450)
€335
(€2850)
Spouwmuur€340
(€1025)
€600
(€2475)
€940
(€3425)
HR++ glas€245
(€2325)
€300
(€3425)
€390
(€5250)
isolatie oosterland 4307

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Oosterland?

Waarom mijn woning in Oosterland isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650, waarbij u een besparing realiseert van €220 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Oosterland een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oosterland. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Oosterland wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oosterland voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Oosterland. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen