Isolatie Zierikzee

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zierikzee? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals triple glas en radiatorfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Zierikzee. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-zierikzee-4301

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezond klimaat in huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Meer stilte in huis
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4301
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand lees jij de interessantste manieren om je woning in Zierikzee te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zierikzee is betaalbaar (al vanaf € 930 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €215 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De tarieven bedragen zo’n €1650 en de besparing loopt op tot €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Zierikzee kost om en nabij de €4600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Het voordeel loopt al gauw op tot €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Hiermee bespaar je grofweg €890 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hierna vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zierikzee (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een groenere wereld? Woning Zierikzee isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Zierikzee. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3450)
€605
(€6600)
€1040
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€285
(€2600)
€400
(€2800)
Spouwmuur€230
(€1700)
€600
(€2050)
€815
(€3550)
HR++ glas€225
(€2375)
€285
(€3300)
€380
(€4625)
isolatie zierikzee 4301

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Zierikzee?

Waarom mijn woning in Zierikzee isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Ook biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Zierikzee extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Zierikzee. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Zierikzee wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Zierikzee voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Zierikzee. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen