Isolatie Noordwelle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Noordwelle? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als bijv. gevelisolatie en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Noordwelle. We bespreken vraagstukken over schuimstrips en vocht in huis of vochtproblemen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-noordwelle-4326

 • Een flink lagere energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Rust en comfort in huis
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4326
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind jij de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Noordwelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noordwelle is betaalbaar (om en nabij de € 870 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1650 en het bespaart circa €210 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, glaswol, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Noordwelle kost plusminus €4550. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12200. Je profiteert van circa €880, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we allerlei vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Noordwelle (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Noordwelle isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per jaar. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Noordwelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4300)
€575
(€7150)
€980
(€9550)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€295
(€1700)
€315
(€2800)
Spouwmuur€240
(€1075)
€680
(€2300)
€945
(€3650)
HR++ glas€210
(€2250)
€260
(€3525)
€350
(€4700)
isolatie noordwelle 4326

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Noordwelle?

Waarom mijn woning in Noordwelle isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en dat bespaart tot €250 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar check je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Mede door (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Noordwelle een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor opties in april 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Noordwelle. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Noordwelle wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Noordwelle voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Noordwelle. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen