Isolatie Serooskerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Serooskerke? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over isolatie Serooskerke. We zoomen in op vraagstukken over HR++ glas en ventilatieroosters. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-serooskerke-4353

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor elk budget
 • Een hoger energielabel

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4353
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de meest populaire acties om jouw woning in Serooskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Serooskerke is financieel toegankelijk (al vanaf € 890 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1850 en de winst ligt rond de €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Serooskerke kost doorgaans €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12600. Het voordeel is pakweg €850 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Serooskerke (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Serooskerke isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Serooskerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€705
(€6400)
€1020
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€255
(€1650)
€315
(€3300)
Spouwmuur€390
(€900)
€480
(€2125)
€795
(€3625)
HR++ glas€230
(€2775)
€305
(€4300)
€400
(€4750)
isolatie serooskerke 4353

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Serooskerke?

Waarom mijn woning in Serooskerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Hubo, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door de ondersteuning van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij een kwart van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Serooskerke een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Serooskerke. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Serooskerke wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Serooskerke voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Serooskerke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen