Isolatie Brouwershaven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Brouwershaven? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel zoals isolatie van de vloer of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je diverse informatie over isolatie Brouwershaven. Bijvoorbeeld zaken als de spouw isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-brouwershaven-4318

 • Uitstekend rendement
 • Minder problemen met vocht
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Snel te plaatsen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4318
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de meest interessante manieren om jouw woning in Brouwershaven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Brouwershaven is goedkoop (al vanaf +/- € 830 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €280 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten variëren rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Brouwershaven kost doorgaans €4750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Hiermee bespaar je ongeveer €980 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er allerlei populaire opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Brouwershaven (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Brouwershaven isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. De besparing komt neer op €825 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl check je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Brouwershaven. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3450)
€655
(€7300)
€1000
(€8350)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€180
(€2200)
€345
(€3050)
Spouwmuur€290
(€1175)
€750
(€2500)
€805
(€3250)
HR++ glas€240
(€2850)
€290
(€3025)
€430
(€5275)
isolatie brouwershaven 4318

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Brouwershaven?

Waarom mijn woning in Brouwershaven isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en besparen tot €295 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende projecten als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Formido, Hornbach, Gamma, Karwei, Praxis, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Mede door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25 procent van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Brouwershaven een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Brouwershaven. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Brouwershaven wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Brouwershaven voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Brouwershaven. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettige leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen