Isolatie Regio Zeeland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zeeland? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering als isolatie van de buitengevel of radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Zeeland. We staan stil bij items als spouwmuurisolatie en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-zeeland-zeeland

  • Bespaar tot €500 per jaar
  • Een aangename leefomgeving
  • Beperkte uitstoot van CO-2
  • Ook voor doe-het-zelver
  • Innovatieve manier van verwarmen

Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de interessantste acties om een woning in Zeeland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zeeland is financieel toegankelijk (vanaf € 970 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €1600 en het bespaart circa €255, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zeeland kost +/- €4650. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Dit levert op ongeveer €750, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we allerlei rendabele werkzaamheden. Hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

  • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
  • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
  • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
  • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
  • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk de mogelijkheden in Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Tholen, Veere, Vlissingen.