Isolatie Dreischor

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dreischor? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als binnenmuren isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Dreischor. Dit kan gaan om zaken als spouwmuurisolatie en thermische bruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-dreischor-4315

 • Hoog rendement
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4315
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Dreischor te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dreischor is betaalbaar beginnend bij € 770 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1950 en de potentiële besparing ligt op €280 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Dreischor kost ongeveer €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De potentiële besparing ligt op €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Je profiteert van circa €820 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst vermelden we de meest populaire vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Dreischor (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Dreischor isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Dreischor. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€695
(€6600)
€970
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€195
(€2650)
€305
(€3050)
Spouwmuur€345
(€1425)
€700
(€2525)
€810
(€3100)
HR++ glas€240
(€2750)
€315
(€3050)
€425
(€4675)
isolatie dreischor 4315

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Dreischor?

Waarom mijn woning in Dreischor isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en geeft een besparing van €325, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse acties als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hierna komen we met meer info over het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Dreischor een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Dreischor. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Dreischor wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Dreischor voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Dreischor. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen