Isolatie Renesse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Renesse? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina vind je bruikbare informatie over isolatie Renesse. Bijvoorbeeld onderwerpen als de bodem isoleren en isolatieplan. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-renesse-4325

 • De energienota gaat omlaag
 • Bescherm tegen vocht
 • Zet het milieu op 1
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4325
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste acties om je woning in Renesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Renesse is interessant (vanaf ongeveer € 940 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1950 en de potentiële besparing ligt op €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Renesse kost gemiddeld €4800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12800. Het rendement is zo’n €910 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog meer rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Renesse (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of een duurzame toekomst? Woning Renesse isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De besparing komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Renesse. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3450)
€875
(€5850)
€1170
(€8550)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€230
(€2350)
€380
(€2750)
Spouwmuur€390
(€750)
€480
(€2175)
€940
(€3025)
HR++ glas€200
(€2725)
€330
(€3225)
€370
(€4475)
isolatie renesse 4325

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Renesse?

Waarom mijn woning in Renesse isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en dat bespaart tot €205 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Mede door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Renesse een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Renesse. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Renesse wat overeenstemt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Renesse voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Renesse. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een prettig binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen