Isolatie Kerkwerve

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kerkwerve? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Kerkwerve. We staan stil bij topics als isolatie van de dakkapel en purschuim. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kerkwerve-4321

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4321
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand achterhaal jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Kerkwerve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kerkwerve is interessant (vanaf € 840 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kerkwerve kost doorgaans €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Dit levert op zo’n €980 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Kerkwerve (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of een groenere samenleving? Woning Kerkwerve isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Kerkwerve. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€855
(€5700)
€1030
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€170
(€2200)
€385
(€3050)
Spouwmuur€175
(€750)
€480
(€2225)
€890
(€3450)
HR++ glas€215
(€2550)
€260
(€3900)
€445
(€5050)
isolatie kerkwerve 4321

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Kerkwerve?

Waarom mijn woning in Kerkwerve isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en dat bespaart tot €210 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Via een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Kerkwerve een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Kerkwerve. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Kerkwerve wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Kerkwerve voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Kerkwerve. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen