Isolatie Bruinisse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bruinisse? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de garage isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina lees je bruikbare informatie over isolatie Bruinisse. We gaan aan de slag met onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bruinisse-4311

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4311
Netnummer0111 (+31111)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€147,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Bruinisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bruinisse is goed te betalen (rond de € 970 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €265 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bruinisse kost om en nabij de €5450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het rendement is al snel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €13200. Dit levert op ongeveer €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0bestaan er allerlei vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Bruinisse (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Bruinisse isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 op jaarbasis. Onderstaand bekijk je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bruinisse. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€885
(€7400)
€1030
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€205
(€2450)
€335
(€3550)
Spouwmuur€240
(€1375)
€440
(€1975)
€905
(€3050)
HR++ glas€195
(€2600)
€300
(€3800)
€350
(€5250)
isolatie bruinisse 4311

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Bruinisse?

Waarom mijn woning in Bruinisse isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie of Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schouwen-Duiveland

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Bruinisse een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.schouwen-duiveland.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schouwen-Duiveland
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Bruinisse. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Bruinisse wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bruinisse voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Bruinisse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen