Isolatie Hellendoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hellendoorn? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je handige informatie over isolatie Hellendoorn. We staan stil bij vraagstukken over isolerende kozijnen en deuren en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hellendoorn-7447

 • Lagere energierekening
 • Aangenamer wonen
 • Goed voor het milieu
 • Minder ongedierte
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7447
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk jij de meest interessante werkzaamheden om een woning in Hellendoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hellendoorn is betaalbaar (vanaf plusminus € 850 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €185 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €275, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, dekens, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hellendoorn kost ongeveer €5750. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12600. Het voordeel is grofweg €870 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hellendoorn (april 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Hellendoorn isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. De besparing komt neer op €1000 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de uiteindelijke kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hellendoorn. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€575
(€6200)
€1160
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€205
(€2000)
€305
(€2900)
Spouwmuur€320
(€1225)
€730
(€2225)
€890
(€3500)
HR++ glas€250
(€1975)
€320
(€4000)
€390
(€4725)
isolatie hellendoorn 7447

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hellendoorn?

Waarom mijn woning in Hellendoorn isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3875, waarbij u een besparing realiseert van €250, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website vind je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hellendoorn

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 20% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Hellendoorn een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.hellendoorn.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hellendoorn
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hellendoorn. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hellendoorn wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hellendoorn voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Hellendoorn. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een gezond wooncomfort en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen