Isolatie Zwolle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zwolle? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels enkele acties als bijv. de spouw isoleren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Zwolle. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de zolder isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zwolle-8001

 • Snelle terugverdientijd
 • Een prettige leefomgeving
 • Duurzame investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode8001
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna vind je de aantrekkelijkste methodes om jullie woning in Zwolle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zwolle is goedkoop (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1925 en de besparing loopt op tot €260, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zwolle kost doorgaans €5400. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het rendement is al snel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12200. Je profiteert van pakweg €940 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we meerdere populaire alternatieven. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zwolle (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een bewuste toekomst? Woning Zwolle isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Op deze pagina vind je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zwolle. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€765
(€6750)
€1110
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€285
(€1750)
€330
(€3450)
Spouwmuur€175
(€1600)
€710
(€2100)
€785
(€3350)
HR++ glas€250
(€1900)
€295
(€3900)
€355
(€4550)
isolatie zwolle 8001

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Vragen voor een isolatiespecialist in Zwolle?

Waarom mijn woning in Zwolle isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650 en dat bespaart tot €260 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende activiteiten zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zwolle

Met behulp van subsidies wordt je woning isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Zwolle extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zwolle.nl voor de status in februari 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zwolle
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zwolle. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Geholpen door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Zwolle wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Zwolle voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Zwolle. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen