Isolatie Enschede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Enschede? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Enschede. Je komt meer te weten over vraagstukken over de vloer isoleren en glaswol. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-enschede-7502

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook geluidswerend
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Postcode7502
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31120 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina check jij de meest toegepaste manieren om een woning in Enschede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Enschede is goedkoop (rond de € 880 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €250 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven fluctueren rond de €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Enschede kost plusminus €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Het voordeel is grofweg €920 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast bestaan er verscheidene rendabele uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Enschede (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een duurzame maatschappij? Woning Enschede isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Enschede. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€655
(€5150)
€1120
(€8600)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€290
(€2500)
€330
(€2900)
Spouwmuur€190
(€1600)
€420
(€2025)
€815
(€3250)
HR++ glas€215
(€2775)
€280
(€3500)
€425
(€5275)
isolatie enschede 7502

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Enschede?

Waarom mijn woning in Enschede isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Energiedirect of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3075, dat betekent een winst van 255 per jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hierna lees je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Enschede

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Enschede een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.enschede.nl voor de status in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Enschede
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Enschede. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Enschede wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Enschede voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Enschede. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen leiden tot een comfortabel leefklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen